Creem avui el Deltebre futur.
#DeltebreRecicla

#DeltebreRecicla és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Deltebre per donar resposta al servei municipal de neteja i gestió de residus a través de les empreses adjudicatàries d’aquest servei, UTE Deltebre. L’agrupació està integrada per Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, ambdues especialitzades en la gestió integral de residus.

 

La iniciativa forma part de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre amb la finalitat de gestionar les polítiques ambientals en la lluita contra l’emergència climàtica.

Cada dia i cada gest
compten

Segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya  (ARC), Deltebre és un dels municipis que menys recicla a les Terres de l’Ebre. Amb només un 39,14%, la nostra taxa de recuperació està molt per sota de la mitjana catalana i lluny de l’objectiu europeu de reciclatge del 50% per a aquest 2020.

Mitjana de residus de Deltebre

1,73 kg/persona/dia
= 631 kg/persona/any

La nostra terra
La nostra responsabilitat

L’emergència climàtica és un fet que ens preocupa i ens ocupa com a govern municipal. Deltebre és un dels municipis més afectats per aquesta qüestió i, per això, des del govern municipal estem desenvolupant l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre, fent un pas endavant en les polítiques ambientals.

 

> Objectiu: neutralitzar l’emergència climàtica i incentivar el compromís en les diferents mesures i accions puntuals que es realitzen des de l’Ajuntament de Deltebre.

 

Aquest compromís neix a partir dels acords sorgits de la cimera d’Acció Climàtica celebrada el gener de 2020 i organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Compromesos amb
la sostenibilitat

En la línia de mitigar els efectes del canvi ambiental, ja s’han implementat diferents actuacions de caràcter mediambiental:

 

  • Aprovació de bonificacions a l’IBI per a famílies i empreses que aposten per l’autoconsum.
  • Substitució a LED de l’enllumenat de les vies públiques i dels equipaments municipals.
  • Impuls de campanyes de sensibilització ambiental per fomentar el reciclatge.
  • Consum d’energia verda i energia renovable.
  • Promoció de producte local i de qualitat.
  • Aplicació de criteris de sostenibilitat en les licitacions públiques.

 

Més informació