El joc de #DeltebreRecicla per a les escoles

Objectiu: estimular la prevenció i correcta gestió de residus entre la joventut.

 

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, neix El joc de #DeltebreRecicla, una acció que forma part de les diferents iniciatives que des de #DeltebreRecicla es realitzen per fomentar el compromís mediambiental entre les generacions més joves. Aquest recurs pedagògic s’ha entregat als centres educatius de Deltebre.

El joc de #DeltebreRecicla s’ha desenvolupat específicament per a aprendre jugant. Concretament, l’objectiu d’aquest recurs didàctic és ensenyar a gestionar els residus i estimular-ne la prevenció. Així, de manera entretinguda, l’alumnat pot interioritzar coneixements en matèria mediambiental per poder aplicar-los després en el seu dia a dia, tant a l’aula com a casa.

El joc s’ha dissenyat tenint en compte les diferents edats compreses en els centres educatius, així com l’ús d’un llenguatge inclusiu que afavoreixi l’aprenentatge lúdic des de la perspectiva de gènere.

Amb una baralla de 55 cartes amb il·lustracions personalitzades i 5 minicontenidors (un per fracció de recollida selectiva), el joc consisteix a classificar els residus en les diferents fraccions, tenint present que, a més, hi ha residus “trampa” que són els que s’han de portar a la deixalleria i punt verd. Durant el joc, un portaveu serà l’encarregat de comprovar les solucions en el full de respostes, el qual també inclou curiositats i recomanacions per a l’aprofitament i la prevenció de residus.

El joc de #DeltebreRecicla esdevé un repte perquè la joventut del municipi pugui demostrar el seu domini en la gestió de residus alhora que se sensibilitza i amplia els seus coneixements en aquest camp.

 

Recorda, de Terra només n’hi ha una. Cuidem-la. #DeltebreRecicla

 

I tu, vols ser part de la solució o del problema? Abans de llençar, pensa!

Cerca el teu residu per saber on dipositar-lo.